Scouting-Partiotoiminta


SIMOMETSOT

Vantaalainen partiolippukunta, joka on perustettu 1962. Tällä hetkellä Simometsojen jäsenmäärä on 15 ja keski-ikä 43. Sudenpentuja ja vartiolaisia lippukunnassa ei ole. Simometsot on alueen toisen lippukunnan Erämetsot ry:n veljeslippukunta ja pyrkii olemaan mukana ja tukena toiminnassa.


ROOTS

Roots of Scouting on vuodesta 1997 alkaen vuosittain järjestetty partiojohtajaretki partioliikkeen syntysijoille Isoon Britanniaan. Matkan aikana käydään syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävässä Gilwell -tapaamisessa (järjestetään Gilwell Parkissa, Pohjois-Lontoossa), sekä kierrellään vuosittain vaihtuvissa muuten partiohistoriaan liittyvissä kohteissa, joita ovat olleet mm. Brownsea Island, B-P House, Pax Lodge, Humshaugh ja Foxlease sekä monet muut mielenkiintoiset kohteet. Matkanjohtajana on alusta asti toiminut Joppe Ranta, Simometsoista.

Vanhoja ROOTS-juttuja


HUMSHAUGH CAMP

Maailman ensimmäinen partioleiri pidettiin Pohjois-Englannissa vuonna 1908. Baden-Powellin vetämälle leirille osallistui 34 poikaa ja muutama johtaja.

 

Lisää tietoa Johnny Walkerin sivuilta:

http://www.scouting.milestones.btinternet.co.uk/humshaugh.htm


B.P. WALK

Humshaugh Campin leiripaikalle järjestetään tutustumiskävelyitä Newcastle Scout Fellowshipin toimesta. Matka alkaa Fourstones –kylän pubista, vanhan aseman vierestä. Reitti vie nummimaiseman yli kohti vanhaa leirialuetta, joka on yksityisessä omistuksessa. Aikoinaan pellolla pidetty leiri tukeutui aktiviteettiensa osalta myös läheiseen metsään. Tänä päivänä metsikössä on leirin muistokivi, joka on myös B.P. Walk –nimisen historiakävelyretken kääntöpiste. Retki päättyy takaisin Fourstonesin kylän, Railway Inn -pubiin.

Tästä lisää tietoa B.P. WALKista linkki bpwalk sivulle.   


PARTIOPOIKA JOPPE

Partiossa lähes kolmekymmentä vuotta.

ROOTS 2007 pdf (1,4 Mb)Wild Rover Active, PL 32, 01391 Vantaa, joppe(a)wildrover.org, +358 – 500 - 705 185